Lun blomkål-broccoli-salat og svinekoteletter med timian

Ansjos bliver i salaten brugt som et stærkt og salt krydderi. Merian er en lidt forsømt krydderurt, som smager skønt sammen med grønt fra kålfamilien.

Lun blomkål-broccoli-salat og svinekoteletter med timian
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Det er vigtigt, at det er de små, salte ansjoser i olie, der bruges i denne opskrift. Du kan som regel finde dem på hylderne med fiskekonserves – ikke på køl.

Ingredienser

personer
svinekoteletter
4
olivenolie til stegning
1 spsk.
smør til stegning
1 spsk.
salt
peber
citroner
1

Blomkål-broccoli-salat

blomkål
½
broccoli
1
ansjoser i olie
50 g
hvidløg
2 fed
nyt sommerløg
1
merian
1 bundter
olivenolie
3 spsk.
æbleeddike
3 spsk.
salt

Tilbehør

små kartofler
1 kg

Sådan gør du

Blomkål-broccoli-salat

Skær blomkål og broccoli i mellemstore buketter. Skær stokkene ud i små tern.
Kog blomkål og broccoli i en stor gryde med letsaltet vand i ca. 4 minutter, til de er møre med et godt bid. Afkøl i en sigte.
Skær ansjoserne i tynde strimler. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver, eller hak det fint. Rens sommerløget, og hak det fint. Pluk merianbladene af. Rør ansjos, hvidløg, løg og merian sammen med olivenolie og eddike.
Vend blomkål og broccoli grundigt sammen med dressingen. Smag evt. salaten til med salt og mere eddike.

Tilbehør

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Brun koteletterne på begge sider i olie og smør på en pande. Krydr dem med salt og peber. Tilsæt timiankviste og fintrevet citronskal, og steg koteletterne i yderligere 2 minutter på hver side.
Servér koteletterne med kogte kartofler og blomkål-broccoli-salat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'