Lun blomkål-broccoli-salat og svinekoteletter med timian

Ansjos bliver i salaten brugt som et stærkt og salt krydderi. Merian er en lidt forsømt krydderurt, som smager skønt sammen med grønt fra kålfamilien.

Bemærk
Det er vigtigt, at det er de små, salte ansjoser i olie, der bruges i denne opskrift. Du kan som regel finde dem på hylderne med fiskekonserves – ikke på køl.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær blomkål og broccoli i mellemstore buketter. Skær stokkene ud i små tern.
Kog blomkål og broccoli i en stor gryde med letsaltet vand i ca. 4 minutter, til de er møre med et godt bid. Afkøl i en sigte.
Skær ansjoserne i tynde strimler. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver, eller hak det fint. Rens sommerløget, og hak det fint. Pluk merianbladene af. Rør ansjos, hvidløg, løg og merian sammen med olivenolie og eddike.
Vend blomkål og broccoli grundigt sammen med dressingen. Smag evt. salaten til med salt og mere eddike.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Brun koteletterne på begge sider i olie og smør på en pande. Krydr dem med salt og peber. Tilsæt timiankviste og fintrevet citronskal, og steg koteletterne i yderligere 2 minutter på hver side.
Servér koteletterne med kogte kartofler og blomkål-broccoli-salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar