Lun blomkål-broccoli-salat og svinekoteletter med timian
Ansjos bliver i salaten brugt som et stærkt og salt krydderi. Merian er en lidt forsømt krydderurt, som smager skønt sammen med grønt fra kålfamilien.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Det er vigtigt, at det er de små, salte ansjoser i olie, der bruges i denne opskrift. Du kan som regel finde dem på hylderne med fiskekonserves – ikke på køl.
Ingredienser
personer
- svinekoteletter
- 4
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- smør til stegning
- 1 spsk.
- salt
- peber
- citroner
- 1
Blomkål-broccoli-salat
- blomkål
- ½
- broccoli
- 1
- ansjoser i olie
- 50 g
- hvidløg
- 2 fed
- nyt sommerløg
- 1
- merian
- 1 bundter
- olivenolie
- 3 spsk.
- æbleeddike
- 3 spsk.
- salt
Tilbehør
- små kartofler
- 1 kg
Sådan gør du
Blomkål-broccoli-salat
Skær blomkål og broccoli i mellemstore buketter. Skær stokkene ud i små tern.
Kog blomkål og broccoli i en stor gryde med letsaltet vand i ca. 4 minutter, til de er møre med et godt bid. Afkøl i en sigte.
Skær ansjoserne i tynde strimler. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver, eller hak det fint. Rens sommerløget, og hak det fint. Pluk merianbladene af. Rør ansjos, hvidløg, løg og merian sammen med olivenolie og eddike.
Vend blomkål og broccoli grundigt sammen med dressingen. Smag evt. salaten til med salt og mere eddike.
Tilbehør
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Brun koteletterne på begge sider i olie og smør på en pande. Krydr dem med salt og peber. Tilsæt timiankviste og fintrevet citronskal, og steg koteletterne i yderligere 2 minutter på hver side.
Servér koteletterne med kogte kartofler og blomkål-broccoli-salat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner