Lumumba

En lumumba består af kakao og rom og har oprindelse i Sydslesvig, hvor den også kaldes 'død tante'. Her laves kakaoen fra bunden, men du kan godt skyde genvej og bruge en færdiglavet kakaomælk.

Lumumba
0-30 min.

(8)

November 10, 2021 af Kristine HøegFoto: Line Falck Christensen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste lumumba

En klassisk lumumba består af rom og kakao. Her i opskriften laves kakaoen fra bunden af sødmælk, fløde, chokolade og sukker, og det giver den lækreste varme chokolade, du ikke kan købe dig til. Herunder har vi samlet vores bedste tips til opskriften samt viden og den varme drink.

  • Vil du skyde genvej, kan du købe færdiglavet kakao og blot varme det i en gryde.
  • Servér evt. drinken med en klat flødeskum eller vaniljeis – det bliver den ikke dårligere af.
  • Skal din lumumba have lidt julesmag, kan du tilsætte kanel, nelliker, ingefær eller chili.
  • Sørg for at røre rommen i til sidst, da alkoholen forsvinder, hvis den bliver varmet op.
  • Brug whisky, lys rom, cognac eller Baileys, hvis du ikke har mørk rom.

Hvad betyder lumumba?

Lumumba er faktisk et navn. Patrice Lumumba var en afrikansk politiker, der blev myrdet i 60'erne, hvorefter den franske drink med cognac og kakao blev opkaldt efter hende. 

Udgaven med rom hedder egentlig Tote Tante og betyder død tante. Det navn forklares med en fortælling om en død kvinde fra Nordvesttyskland, der var emigreret til Amerika, men gerne ville begraves i sin hjemby. Da det var for dyrt at få overført liget, smuglede man det hjem i en kakaokasse. Drinken blev opkaldt død tante for at ære den hjemvendte kvinde.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'