Luksustarteletter med kammuslinger og rejer

Opgradér de klassiske tarteletter med exceptionelt lækkert fyldt som her: kammuslinger og rejer.

Luksustarteletter med kammuslinger og rejer
0-30 min.

(2)

4. september 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
smør
60 g
hvedemel
60 g
hvidvin
2 dl
fiskefond
6 dl
piskefløde
2 dl
ærter fra frost (optøede)
2 dl
salt
peber
kammuslinger
8
olivenolie til stegning
pillede rejer
200 g
frisk dild
1 håndfulde
tarteletter
8

Sådan gør du

Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det koge sammen til en tør dej.
Hæld vin på og derefter fiskefond, lidt ad gangen. Pisk/rør i saucen, mens den koger op.
Tilsæt fløde og ærter, og bring saucen i kog. Lad den koge i 1 minut, eller til melsmagen er helt væk. Smag til med salt og peber.
Tilsæt mere fond efter behov – saucen skal ende med at være tyktflydende.
Steg kammuslingerne i lidt olie på en glohed pande i 1 minut på den ene side og 30 sekunder på den anden. Skær dem herefter ud i halve eller kvarte.
Vend rejer og plukket dild i saucen, og varm den igennem. Tilsæt så kammuslingerne.
Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Pynt med dild og evt. et par rejer.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'