Luksustarteletter med kammuslinger og rejer
Opgradér de klassiske tarteletter med exceptionelt lækkert fyldt som her: kammuslinger og rejer.

0-30 min.
(2)
4. september 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- smør
- 60 g
- hvedemel
- 60 g
- hvidvin
- 2 dl
- fiskefond
- 6 dl
- piskefløde
- 2 dl
- ærter fra frost (optøede)
- 2 dl
- salt
- peber
- kammuslinger
- 8
- olivenolie til stegning
- pillede rejer
- 200 g
- frisk dild
- 1 håndfulde
- tarteletter
- 8
Sådan gør du
Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det koge sammen til en tør dej.
Hæld vin på og derefter fiskefond, lidt ad gangen. Pisk/rør i saucen, mens den koger op.
Tilsæt fløde og ærter, og bring saucen i kog. Lad den koge i 1 minut, eller til melsmagen er helt væk. Smag til med salt og peber.
Tilsæt mere fond efter behov – saucen skal ende med at være tyktflydende.
Steg kammuslingerne i lidt olie på en glohed pande i 1 minut på den ene side og 30 sekunder på den anden. Skær dem herefter ud i halve eller kvarte.
Vend rejer og plukket dild i saucen, og varm den igennem. Tilsæt så kammuslingerne.
Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Pynt med dild og evt. et par rejer.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner