Luksusspejlæg med asparges og tomater
8. oktober 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Spejlæggene laves her i portionspander med lækre grøntsager. De passer fint til en morgen med ekstra god tid eller til en let frokost. Servér dem gerne med ristet rugbrød.
Ingredienser
Udstyr
2 små stegepander, der evt. kan gå i ovnen
Sådan gør du
Skyl tomaterne, halvér dem, og fjern kernerne. Skær tomatkødet i tern.
Knæk aspargesene, kassér den nederste træde ende, og skær aspargesene i skiver. Pil løget, og hak det fint.
Del ingredienserne i det antal, spejlæg du ønsker at lave.
Steg løg i smør på ovnfaste portionspander, og tilsæt tomater og asparges.
Slå 2 æg ud på hver pande, prik hul på blommerne, og drys med salt og peber.
Steg æggene færdige. Drys med hakket purløg, og servér.
Tip!
Du kan stege æggene færdige i ovnen i 10-15 minutter ved 180°.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk