Luksusburger med bearnaisemayo
2. juli 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Lav en rigtig luksusburger med gode bøffer og en hjemmerørt mayonnaise med bearnaisesmag.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld æggeblommer, hvidvinseddike, salt, peber og 1½ dl olie i en skål, og blend det med en stavblender.
Tilsæt evt. mere olie, til konsistensen er passende. Rør finthakket estragon i mayonnaisen, og smag til.
Tør bøfferne med køkkenrulle, og krydr dem godt med salt og peber.
Smelt smør på en pande sammen med timiankviste. Steg bøfferne på panden ved høj varme i 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegte du kan lide dem.
Læg en skive ost på hver bøf, når du vender dem, så osten smelter.
Lun burgerbollerne, flæk dem, og smør med bearnaisemayo. Skyl og tør salaten. Skyl agurk, og skær den i skiver. Fyld burgerbollerne med salatblade, bøffer og agurkeskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk