Kagemand af vandbakkelsesdej

At bage kagemænd og -koner har stolte og meget forskellige traditioner. Denne version er lavet med vandbakkelse og pyntet med glasur og slik!

Kagemand af vandbakkelsesdej
0-30 min.

(8)

January 21, 2022 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Bemærk:Vandbakkelsesdej kan være skrøbelig at arbejde med. Det er vigtigt, at du bager ved almindelig over- og undervarme, ikke ved varmluft. Tag ikke kagen for tidligt ud af ovnen, og undgå at åbne ovndøren under bagningen, da kagen så vil falde sammen. Ovntid: 30 minutter.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på kagemand

Kagemand eller kagekone er en hyggelig tradition, når børn eller barnlige sjæle fylder år. Om en kagemand laves af brunsviger eller vandbakkelser, varierer lidt fra familie til familie, og hvor i landet man kommer fra. Men én ting er vi enige om landet over: Kagen skal pyntes med masser af glasur og slik!

En kagemand af vandbakkelsesdej er slet ikke svær at lave. Du skal blot huske at piske grundigt mellem æggene og holde ovndøren lukket, mens de bager, så de ikke falder sammen. Du kan finde masser af tips og tricks til at få succes med vandbakkelser her!

Kagemanden smager bedst, når den er bagt på dagen, men du kan også fryse den ned, så snart den er færdigbagt, og tø den op, når den skal pyntes og serveres.

Måske du også kan li'