Luciakranse med lemoncurd
12. december 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De smukke gule kranse har en dejlig syrligsød smag og en blød krumme. Kransene kan sagtens gøre det ud for de klassiske svenske luciabrød, der traditionelt serveres den 13. december.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken. Rør gæren ud i mælken i en skål. Mas safran og sukker godt sammen, så sukkeret tager farve. Rør det i gærblandingen sammen med salt og æg.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen
Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen rigtig grundigt igennem, til den er blød og smidig. Brug evt. en røremaskine. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Slå dejen ned, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
Riv skallen af den halve citron og rør det sammen med smør, sukker og mandelmel. Smør det ud på halvdelen af dejen, og smør lemoncurd ovenpå. Fold den anden halvdel af dejen hen over.
Rul lidt ekstra, så dejen måler ca. 20 x 30 cm. Skær den i 14 strimler. Sno dem, og form dem til kranse. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med sammenpisket æg, og drys med flormelis.
Lad dem hæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 200°.
Drys de lune kranse med sigtet flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på svenske luciabrød
Powered by Froala Editor