Luciabrød med safran og kardemomme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Luciabrød er fine med deres gule farve og dejlige smag. Ælt dejen sammen dagen i forvejen, så er det meste af arbejdet gjort, og dejen får god tid til at hæve i køleskabet.
Bemærk
Hævetid: Natten over + 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør, og bland det med kærnemælk i en skål. Opløs gæren i blandingen.
Hæld få dråber kogende vand over safrantrådene i en kop, og lad det stå i 2 minutter. Rør safranvand, sukker og kardemomme i gærblandingen. Rør mel i lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskabet.
Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord, og del den i 2 halvdele. Del den ene halvdel i 12 stykker, tril dem til pølser, og form dem som S’er. Rul den anden halvdel af dejen ud til en firkant på 30 x 30 cm, og drys 150 g rosiner på.
Rul dejfirkanten sammen til en roulade, og skær den i 2 cm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl luciabrødene med sammenpisket æg, og pynt dem med rosiner. Bag brødene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er flot gyldne.
Tip!
Gurkemeje farver dejen gul ligesom safran, men uden at tilføre smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på luciabrød
Powered by Froala Editor