Luciaboller med safran
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Gyldengule, smørbløde og lækre. Sådan er de svenske luciaboller!
Bemærk
Hævetid: Mindst 9½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælk. Rør, til blandingen er lun. Hæld den i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt yoghurt, æg, sukker, safran, salt og det meste af melet. Ælt dejen grundigt, og tilsæt evt. resten af melet, til dejen er smidig og slipper skålens kanter.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl i mindst 8 timer, gerne natten over.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet i 1 time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Tril fingertykke pølser på ca. 15 cm af dejen, og form dem til S’er. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, sæt en rosin i hver ende i hullerne på S’erne, og lad dem hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Afkøl på en rist, og servér dem lune, fx med smør og tranebærsyltetøj.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på luciabrød!
Powered by Froala Editor