Løvstikkepesto
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Pestoen har mange anvendelsesmuligheder. Brug den fx som dip til maden, som tilbehør til ostebordet eller som smørelse i en sandwich. Du kan også vende friskkogt pasta eller kartofler i pestoen.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør, varm pande. Lad dem køle lidt af.
Pres saften af citronen.
Hæld solsikkekerner, persille, løvstikke, parmesan, hvidløg og olie i en blender/foodprocessor, og blend til en grov pesto.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tip!
Pestoen kan holde sig et par uger, hvis du opbevarer den i køleskabet i et rent glas med låg. Hæld en smule olie over pestoen i glasset, hver gang du tager af den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk