Løvstikkepesto

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Pestoen har mange anvendelsesmuligheder. Brug den fx som dip til maden, som tilbehør til ostebordet eller som smørelse i en sandwich. Du kan også vende friskkogt pasta eller kartofler i pestoen.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist solsikkekernerne gyldne på en tør, varm pande. Lad dem køle lidt af.
Pres saften af citronen.
Hæld solsikkekerner, persille, løvstikke, parmesan, hvidløg og olie i en blender/foodprocessor, og blend til en grov pesto.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tip!

Pestoen kan holde sig et par uger, hvis du opbevarer den i køleskabet i et rent glas med låg. Hæld en smule olie over pestoen i glasset, hver gang du tager af den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar