Løgtærte med tomat og valnøddesalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Prøv en supernem version af den klassiske løgtærte og supplér med en frisk salat med valnødder.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet eller rund tærteform af metal, gerne med løs bund
Sådan gør du
Smør tærteformen, og beklæd den med butterdej. Smør dejen med sennep. Tænd ovnen på 210°.
Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og fordel dem på tærtedejen. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Steg dem i olie på en pande, uden at de tager farve, og krydr med salt og peber.
Fordel løgene over tomaterne, og drys med ost og hakket rosmarin. Bag tærten i ovnen i 25-35 minutter, til den er gylden og sprød.
Skyl og tør de 2 slags salater, og riv dem i grove stykker. Skræl gulerødderne, og høvl dem i lange strimler. Bland dem med salaten.
Rist valnødderne let på en tør pande, hak dem meget groft, og drys dem over salaten.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. Servér salaten til den nybagte tærte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk