Løgtærte
7. marts 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Madtærten her fyldes med hele 3 slags forskellige løg. Opskriften er vegetarisk, men du kan tilsætte lidt kogt eller stegt kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to slags mel med salt. Hak smør ind i melet, til konsistensen er grynet, og saml hurtigt dejen med vand. Form dejen til en kugle, og læg den køligt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°.
Rul dejen ud, og tryk den i en smurt, lille tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 8 minutter.
Snit forårsløg, hvidløg og løg fint. Sautér det i smør, til det bliver blødt. Krydr med salt og peber.
Pisk æg med cremefraiche.
Skær ost i tern.
Fordel løgene på den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over, og drys med ost.
Skru ovnen ned til 185°, og bag tærten 35-40 minutter, til æggemassen har sat sig.
Spis tærten kold eller varm, og servér gerne en grøn salat ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk