Løgsuppe med gratinerede ostebrød
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En fransk løgsuppe er billig husmandskost, som ikke desto mindre smager fantastisk. Servér med sprøde gratinerede brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil alle løgene, og skær dem i skiver. Opvarm en stor gryde med smør, og steg løgene ved middel varme i 5-7 minutter, uden at de tager farve.
Drys hvedemel over løgene. Tilsæt øl, og lad det bruse af. Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog.
Kom laurbærblade og timiankviste i suppen, og lad den småkoge i 20 minutter.
Tænd ovnen på 225°.
Fordel soltørrede tomater og lidt af olien på brødskiverne, og drys med revet ost.
Fordel brødene på en bageplade med bagepapir, og gratiner dem i ovnen i ca. 5 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Fjern laurbærbladene fra suppen, og smag til med salt og peber. Server suppen rygende varm med gratinerede ostebrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk