Løgsuppe med gratinerede ostebrød

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En fransk løgsuppe er billig husmandskost, som ikke desto mindre smager fantastisk. Servér med sprøde gratinerede brød.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil alle løgene, og skær dem i skiver. Opvarm en stor gryde med smør, og steg løgene ved middel varme i 5-7 minutter, uden at de tager farve.
Drys hvedemel over løgene. Tilsæt øl, og lad det bruse af. Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog.
Kom laurbærblade og timiankviste i suppen, og lad den småkoge i 20 minutter.
Tænd ovnen på 225°.
Fordel soltørrede tomater og lidt af olien på brødskiverne, og drys med revet ost.
Fordel brødene på en bageplade med bagepapir, og gratiner dem i ovnen i ca. 5 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Fjern laurbærbladene fra suppen, og smag til med salt og peber. Server suppen rygende varm med gratinerede ostebrød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar