Løgsuppe med bagte rodfrugter
23. marts 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Giv den klassiske franske løgsuppe lidt mere fylde ved at toppe den med tern af sprøde bagte rodfrugter. De knasende gratinerede ostebrød, som lægges på toppen af suppen i den klassiske version, serveres her ved siden af suppen i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær løgene i tynde ringe. Smelt halvdelen af smørret i en gryde over svag varme. Kom løgene i, drys med lidt salt, og lad dem stå, til de er blevet helt bløde, uden de har taget farve. Rør af og til.
Skru op for varmen, tilsæt resten af smørret, og drys sukkeret over. Rør, til løgene er gyldne og let karamelliserede.
Hæld bouillon på, og bring i kog. Lad suppen simre i 30 minutter under låg.
Smag suppen til med sojasauce, peber og timian.
Tænd ovnen på 225°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i små stykker. Rødbederne skal skæres en halv gang mindre for at blive møre samtidig med de øvrige rodfrugter.
Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir. Dryp lidt olie over, og vend rundt. Bag dem møre i ovnen i ca. 20 minutter. Krydr med salt og peber.
Dryp lidt olie over brødskiverne, og fordel osten over. Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.
Drys med lidt timian, og servér sammen med løgsuppe og bagte rodfrugter.
Tip!
Sæt god tid af til at stege løgene helt bløde ved svag varme, uden at de tager farve. Det kan tage 15-20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk