Løgsuppe fra Lyon med gratinerede ostebrød

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Den klassiske franske løgsuppe stammer fra Lyon og har en fyldig, let sødlig smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
Opvarm en gryde med smør, og steg løgene ved middel varme, så de bliver let gennemsigtige uden at tage farve.
Drys mel over løgene, tilsæt hvidvin, og lad det bruse af. Tilsæt grøntsagsbouillon, og bring suppen i kog. Tilsæt laurbærblad, timianstilke, salt og peber, og lad suppen småkoge i 30 minutter.
Tænd ovnen på ca. 250º, så grillfunktionen aktiveres. Skær flutet i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys dem med revet ost, og sæt dem øverst i ovnen i 4-5 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Fjern laurbærblad og timiankviste fra suppen, og smag til med salt og peber. Servér med de gratinerede ostebrød.

Tip!

Brug et mandolinjern eller en skarp kokkekniv, når du skærer løgene. I stedet for hvidvin kan du bruge en helt almindelig dansk pilsner, når du laver suppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar