Løgmedaljoner med tomatsalat

Læg en skefuld krydret frikadellefars oven på en løgskive, drys med ost, og bag de små lækkerbiskener i ovnen.

Løgmedaljoner med tomatsalat
0-30 min.

(0)

12. november 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Løgmedaljoner

store løg
4
løg til farsen
1
hakket svinekød
400 g
herbes de Provence
1 tsk.
salt og peber
æg
1
mælk
½ dl
hvedemel
1 spsk.
revet emmentaler
100 g
frisk oregano
1 potter

Tomatsalat

cherrytomater
400 g
forårsløg
1 bundter
bredbladet persille
1 håndfulde
olivenolie
2 spsk.
citronsaft
2 spsk.
flydende honning
1 tsk.
salt og peber

Til servering

feta
100 g
brød
1

Sådan gør du

Løgmedaljoner

Tænd ovnen på 200°. Pil de 4 store løg, og skær hvert løg i 4 tykke skiver. Fordel løgskiverne på en bageplade med bagepapir.
Pil løget til farsen, og riv det groft. Rør det sammen med kød, herbes de Provence, salt, peber, æg, mælk og mel i en skål til en sammenhængende fars.
Fordel 1 stor spsk. fars på hver løgskive. Drys med revet emmentaler og frisk oregano. Bag løgmedaljonerne i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt.

Tomatsalat

Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl og snit forårsløgene. Skyl og hak persillen fint.
Rør olie, citronsaft og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Rør persille i dressingen, og hæld den over tomaterne.

Servering

Anret tomatsalaten på et fad, og top med smuldret feta. Servér med løgmedaljoner og brød.  

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'