Løgmedaljoner med tomatsalat
12. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Læg en skefuld krydret frikadellefars oven på en løgskive, drys med ost, og bag de små lækkerbiskener i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pil de 4 store løg, og skær hvert løg i 4 tykke skiver. Fordel løgskiverne på en bageplade med bagepapir.
Pil løget til farsen, og riv det groft. Rør det sammen med kød, herbes de Provence, salt, peber, æg, mælk og mel i en skål til en sammenhængende fars.
Fordel 1 stor spsk. fars på hver løgskive. Drys med revet emmentaler og frisk oregano. Bag løgmedaljonerne i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl og snit forårsløgene. Skyl og hak persillen fint.
Rør olie, citronsaft og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Rør persille i dressingen, og hæld den over tomaterne.
Anret tomatsalaten på et fad, og top med smuldret feta. Servér med løgmedaljoner og brød.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk