Løgmedaljoner med tomatsalat
Læg en skefuld krydret frikadellefars oven på en løgskive, drys med ost, og bag de små lækkerbiskener i ovnen.

0-30 min.
(0)
12. november 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Løgmedaljoner
- store løg
- 4
- løg til farsen
- 1
- hakket svinekød
- 400 g
- herbes de Provence
- 1 tsk.
- salt og peber
- æg
- 1
- mælk
- ½ dl
- hvedemel
- 1 spsk.
- revet emmentaler
- 100 g
- frisk oregano
- 1 potter
Tomatsalat
- cherrytomater
- 400 g
- forårsløg
- 1 bundter
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
- olivenolie
- 2 spsk.
- citronsaft
- 2 spsk.
- flydende honning
- 1 tsk.
- salt og peber
Til servering
- feta
- 100 g
- brød
- 1
Sådan gør du
Løgmedaljoner
Tænd ovnen på 200°. Pil de 4 store løg, og skær hvert løg i 4 tykke skiver. Fordel løgskiverne på en bageplade med bagepapir.
Pil løget til farsen, og riv det groft. Rør det sammen med kød, herbes de Provence, salt, peber, æg, mælk og mel i en skål til en sammenhængende fars.
Fordel 1 stor spsk. fars på hver løgskive. Drys med revet emmentaler og frisk oregano. Bag løgmedaljonerne i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt.
Tomatsalat
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl og snit forårsløgene. Skyl og hak persillen fint.
Rør olie, citronsaft og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Rør persille i dressingen, og hæld den over tomaterne.
Servering
Anret tomatsalaten på et fad, og top med smuldret feta. Servér med løgmedaljoner og brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner