Løgkompot
3. oktober 2022
af
Pernille Hoffmann Køppen.
Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio
Løg er godt på næsten alle måder. En cremet kompot på en ostemad smager himmelsk – heldigvis er det nemt at lave!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Skyl og pluk timian.
Steg løgbådene blanke i lidt olie i en gryde. Tilsæt timian, eddike, balsamico, sukker, sennep, honning, salt og peber, og lad løgblandingen simre, indtil den har en cremet konsistens.
Hæld løgkompotten på et skoldet sylteglas, og lad den hvile på køl indtil servering.
Tip!
Skal kompotten gemmes i flere uger, er det en god idé at skylle sylteglasset i lidt atamon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk