Løg med majs og løvstikkeolie
14. august 2020
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Brug de dampede løgskaller som små skåle, og anret dem med smørglaserede majskorn og en smuk, grøn løvstikkeolie.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, flæk dem på langs, og del dem i løgskaller. Damp løgene møre i en gryde med lidt letsaltet vand og olivenolie i 1 minut.
Pil majskolberne. Skær majskornene fra majskolberne, og læg dem i en skål.
Skyl og tør løvstikke, pluk bladene af, og blend dem i en foodprocessor med olie, til olien er flot grøn. Sigt løvstikkeolien igennem et klæde, og lad den afkøle.
Smelt smør og vand i en gryde, og blend det med en stavblender direkte i gryden. Vend majskorn og løgskaller i smørglaseringen i 2-3 minutter.
Anret løgskallerne på tallerkner. Fordel majs henover, dryp med løvstikkeolie og olivenolie, og pynt med plukket bronzefennikel og citrontimian. Krydr med salt, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk