Lodret lagkage med citron og brombærsmørcreme

En overraskende lagkage, der først afslører sit flotte og lækre indre med striber af citronlag og brombærsmørcreme, når man skærer det første stykke.

Bemærk
Afkøling 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Del æggene i blommer og hvider. Riv skallen, og pres saften af citronen. Pisk æggeblommer, sukker og citronsaft sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Vend mel, salt og citronskal i med en dejskraber.
Pisk æggehviderne næsten stive i en anden skål med rene piskeris, og tilsæt sukker. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i æggeblommemassen lidt ad gangen, til dejen er jævn.
Læg bagepapir i en stor bradepande, og smør papiret med smør. Fordel dejen i bradepanden i en stor firkant på 35 x 40 cm. Bag citronbunden let gylden i ovnen i ca. 12 minutter. Sæt bagepladen med citronbunden på en rist, og lad den køle af i 5 minutter. Drys den så med et tyndt lag flormelis, og læg et rent viskestykke over. Vend rundt, så lagkagebunden havner med bagsiden opad. Træk forsigtigt bagepapiret af.
Rul forsigtigt den lune lagkagebund sammen til en roulade (med viskestykket omkring) på den smalle led, så du får en roulade uden fyld. Læg den med samlingen nedad, og afkøl helt.
Bring langsomt bær, sukker og citronsaft i kog i en gryde. Lad det koge ved middel varme i 4-5 minutter, til bærrene er bløde. Blend bærkompotten med en stavblender direkte i gryden, og pres den herefter gennem en finmasket si, så der kun er den fine bærpuré tilbage. Afkøl puréen.
Pisk smør luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis og den afkølede bærpuré lidt ad gangen, og pisk det til en glat og luftig smørcreme. Smag til med citronsaft – cremen skal være sød og let syrlig. Rul den kolde roulade ud igen. Skær kanterne til, så de er helt lige. Del rouladebunden i 3 baner på den lange led – hver kagestrimmel skal være 10 cm bred.
Smør et jævnt lag brombærsmørcreme på hver kagestrimmel, og gem resten til kagens overflade.
Rul den første kagestrimmel sammen til en roulade fra den korte ende. Læg den næste kagestrimmel i forlængelse af den første, og rul videre. Gentag med den sidste kagestrimmel, så du får en meget tyk rulle (diameter 12-14 cm).
Stil rouladen på højkant, og smør resten af brombærsmørcremen på kagens top og sider. Stil kagen på køl i mindst 2 timer inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. november 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar