Lobster rolls med jomfruhummer
26. december 2019
af
Thomas Alcayaga.
Foto: Columbus Leth
Du kan sagtens pynte dine lobster rolls med både toppen og blomsterne af fenniklen. Brug eventuelt dild, hvis du ikke har fennikeltop.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skær halvdelen af citronen i skiver, og kog dem i gryden sammen med jomfruhummerhallerne i 3 minutter. Flyt hummerhalerne over i isvand for at stoppe kogningen.
Pil hummerhalerne, fjern tarmen og del dem i 3-4 stykker.
Rens fennikel, og snit halvdelen fint på et mandolinjern. Læg fennikelskiverne i isvand, så de bliver sprøde.
Rør mayonnaise, sennep og cremefraiche sammen. Pil og hak skalotteløg fint, og skær resten af fenniklen i små stykker. Riv skallen, og pres saften af det sidste af citronen.
Bland løg, fennikel og kapers i mayonnaise-blandingen. Vend jomfruhummerhalerne i, og smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.
Lun pølsebrødene, og flæk dem. Fyld dem med hummersalat, top med sprøde fennikelskiver og pynt evt. med fennikeltop eller dild.
Tip!
For en hverdagsagtig version, kan du nemt bruge gode rejer i stedet for jomfruhummer. Har du hummersalat i overskud, går denne også godt i en sandwich dagen efter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk