Linsesuppe med kokosmælk og koriander
3. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det er meget nemt at lave en god linsesuppe, der smager skønt og mætter dejligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak hvidløg og løg fint. Skræl ingefæren, rens chilien, og hak begge dele fint.
Steg hvidløg, løg, ingefær og chili i en gryde med olie i 2 minutter ved middel varme. Tilsæt garam masala og spidskommen, og steg videre i 1 minut.
Skyl og afdryp linserne. Hæld linserne i gryden sammen med hakkede tomater, kokosmælk og bouillon, og bring suppen i kog under omrøring, så linserne ikke brænder fast i bunden af gryden.
Skru ned for varmen, og lad suppen småkoge i 20-25 minutter, til linserne er møre.
Smag suppen til med citronsaft, salt og peber, og hold den varm til servering.
Anret suppen i skåle eller dybe tallerkener, top med en skefuld cremefraiche, og pynt med frisk koriander. Servér med lune fladbrød.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk