Linsesteg

27. februar 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Linsestegen er et spændende kødfrit alternativ til juleanden. Hvis du ønsker farsen lidt lettere, kan du nøjes med at hakke ingredienserne i stedet for at blende dem, så der bevares lidt struktur.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog linserne møre, og afdryp dem i en sigte. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens svampene, og hak dem fint.
Svits løg og svampe i olivenolie på en pande, til svampene begynder at blive gyldne.
Blend svampeblandingen til en grov mos i en foodprocessor sammen med linser, sojasauce og salvie.
Rist valnødderne på panden, og blend dem i farsen sammen med rasp. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 175°. Pak filodejen ud, og læg 4 lag på en bageplade med bagepapir.
Fordel linsefarsen på midten af dejstykket, og form den til et farsbrød. Pak fillodejen omkring, og vend forsigtigt ”stegen”, så fillodejens lukning vender ned mod bagepladen.
Pensl overfladen med olivenolie, og bag linsestegen i ovnen i 30 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar