Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne linsesalat er lun, lækker og fyldig. Du kan let udelade kyllingekødet, hvis du gerne vil gøre salaten vegetarisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog linserne efter anvisningen på pakken. Vend linserne rundt i gryden, til alt vandet er fordampet. Tag gryden af varmen, og vend presset hvidløg, ahornsirup, balsamico og olie. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Skær auberginerne i tynde skiver på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl let med olivenolie, og drys med salt og peber. Skær rødløget i både, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og vend rundt.
Læg kyllingebrystfileterne i fadet, og dryp en smule olie over dem. Krydr godt med salt og peber. Sæt fadet med kylling og løg samt pladen med auberginer i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet er gennemstegt og aubergineskiverne gyldne.
Riv kyllingekødet i mindre stykker med to gafler. Vend auberginer, kylling og løg med linserne, og fordel salaten på et stort fad. Rist pinjekernerne på en tør pande. Hak basilikumbladene groft. Skyl fignerne, og skær dem i både. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten.
Pynt med pinjekerner, basilikumblade og figner, og hæld balsamicoglaze over salaten i en tynd stråle. Servér straks, mens salaten stadig er lun, med groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk