Linsesalat med gulerødder, knoldselleri og rosmarin
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Linser er meget proteinrige og skal i modsætning til andre tørrede bælgfrugter kun koge en halv times tid.
Bemærk
Linser findes i mange afskygninger og er en af grundpillerne i det indiske køkken, hvor de kaldes for “dahl”. I modsætning til andre tørrede bælgfrugter har linser kort kogetid (15-40 minutter) og behøver ikke at blive sat i blød. Dog er det smart at udbløde store, grønne linser i nogle timer, hvilket vil reducere kogetiden med 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom linserne i en gryde med vand, ⅔ af de hele fed hvidløg, halvdelen af rosmarinen og laurbærblad, og bring det i kog.
Skru ned for varmen, og lad linserne koge under låg i ca. 30 minutter.
Skær gulerødder og selleri i bittesmå tern. Hak resten af hvidløget og rosmarinen fint.
Tag krydderurter og hvidløg op af gryden. Tilsæt selleri og gulerødder, og lad det koge med i et par minutter.
Vend olie, hvidløg og rosmarin i linserne, og smag til med citronsaft og salt. Servér til stegt eller braiseret svinekød, lam, okse eller fjerkræ.
Tip!
Belugalinser er små, kulsorte linser, som til forveksling ligner belugakaviar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk