Linsesalat med feta

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Lun linsesalat med feta bagt sammen med en smule olivenolie, honning og rosmarin – osten bliver lækkert blød og får en karamelliseret overflade.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend skiverne i olie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil skiverne er møre og lidt sprøde.
Kog belugalinser i ca. 20 minutter i letsaltet vand – pas på, de ikke koger ud. Lad al væsken fordampe fra gryden ved at fjerne låget de sidste 5 minutter.
Pres hvidløget, og rør eller ryst alle ingredienserne til dressingen sammen.
Læg fetaen i et lille ovnfast fad, og dryp olivenolie og honning over. Læg rosmarinkviste ved, og kværn peber over.
Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, så fetaen bliver gylden i overfladen.
Riv grønkålsbladene af stilkene, skyl dem grundigt, og læg dem i en stor skål. Hæld dressingen over, og massér derefter kålen i 5 minutter, indtil fibrene nedbrydes, og kålen bliver blød.
Rens rosenkålene, og skær dem i tynde skiver. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Frigør kernerne fra granatæblet.
Bland i salaten sammen med granatæblekerner, belugalinser og bagte gulerodsskiver, og vend rundt. Anret med feta øverst, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar