Linsesalat med feta
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Lun linsesalat med feta bagt sammen med en smule olivenolie, honning og rosmarin – osten bliver lækkert blød og får en karamelliseret overflade.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend skiverne i olie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil skiverne er møre og lidt sprøde.
Kog belugalinser i ca. 20 minutter i letsaltet vand – pas på, de ikke koger ud. Lad al væsken fordampe fra gryden ved at fjerne låget de sidste 5 minutter.
Pres hvidløget, og rør eller ryst alle ingredienserne til dressingen sammen.
Læg fetaen i et lille ovnfast fad, og dryp olivenolie og honning over. Læg rosmarinkviste ved, og kværn peber over.
Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, så fetaen bliver gylden i overfladen.
Riv grønkålsbladene af stilkene, skyl dem grundigt, og læg dem i en stor skål. Hæld dressingen over, og massér derefter kålen i 5 minutter, indtil fibrene nedbrydes, og kålen bliver blød.
Rens rosenkålene, og skær dem i tynde skiver. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Frigør kernerne fra granatæblet.
Bland i salaten sammen med granatæblekerner, belugalinser og bagte gulerodsskiver, og vend rundt. Anret med feta øverst, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk