Linsesalat med blomkål, svampe og chorizo

Vælger du det rigtige kød, er små mængder nok til at give rigeligt med smag. Derfor er chorizo et taknemligt valg, når du vil lægge lidt mindre kød på tallerkenen eller i salatskålen. Kombinér det med både linser og blomkål, så bliver du stadigvæk dejligt mæt.

Linsesalat med blomkål, svampe og chorizo
0-30 min.

(0)

1. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
grønne linser
1 dåser
usprøjtet citroner
1
hvidløg
1 fed
frisk timian
5 stilke
olivenolie
2 spsk.
salt og peber
blomkål
1
brune champignoner
150 g
skalotteløg
2
smør
20 g
bredbladet persille
1 bundter
små friske chorizoer
8
hummus
2 dl

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Hæld vandet fra linserne, skyl dem, og lad dem dryppe af. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pil hvidløget, og riv det fint. Skyl timian, og pluk bladene.
Vend linser, friskpresset citronsaft, citronskal, hvidløg, timian, 1 spsk. olivenolie, salt og peber sammen i en skål.
Fjern bladene fra blomkålen, og skær dem i mindre stykker. Hæld kogende vand over bladene, og læg dem til side. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Vend den med olie, salt og peber, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag den i ovnen i ca. 15 minutter.
Rens svampene, og skær dem i kvarter. Pil løgene, og skær dem i kvarter. Steg svampe og løg i smør, til de er let gyldne.
Skyl persillen, og hak den. Steg chorizoen på panden. Skær den i store stykker. Vend linser, blomkålsblade, blomkål, svampe og persille sammen i en stor skål. Servér salaten sammen med chorizo og hummus.

Tip!

Du kan nemt variere salaten ved at bruge forskellige slags bælgfrugter i stedet for linser. Salaten smager også godt med kikærter eller butterbeans.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'