Linsesalat med blomkål, svampe og chorizo
1. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Vælger du det rigtige kød, er små mængder nok til at give rigeligt med smag. Derfor er chorizo et taknemligt valg, når du vil lægge lidt mindre kød på tallerkenen eller i salatskålen. Kombinér det med både linser og blomkål, så bliver du stadigvæk dejligt mæt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Hæld vandet fra linserne, skyl dem, og lad dem dryppe af. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pil hvidløget, og riv det fint. Skyl timian, og pluk bladene.
Vend linser, friskpresset citronsaft, citronskal, hvidløg, timian, 1 spsk. olivenolie, salt og peber sammen i en skål.
Fjern bladene fra blomkålen, og skær dem i mindre stykker. Hæld kogende vand over bladene, og læg dem til side. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Vend den med olie, salt og peber, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag den i ovnen i ca. 15 minutter.
Rens svampene, og skær dem i kvarter. Pil løgene, og skær dem i kvarter. Steg svampe og løg i smør, til de er let gyldne.
Skyl persillen, og hak den. Steg chorizoen på panden. Skær den i store stykker. Vend linser, blomkålsblade, blomkål, svampe og persille sammen i en stor skål. Servér salaten sammen med chorizo og hummus.
Tip!
Du kan nemt variere salaten ved at bruge forskellige slags bælgfrugter i stedet for linser. Salaten smager også godt med kikærter eller butterbeans.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk