Linsesalat med blomkål, svampe og chorizo
Vælger du det rigtige kød, er små mængder nok til at give rigeligt med smag. Derfor er chorizo et taknemligt valg, når du vil lægge lidt mindre kød på tallerkenen eller i salatskålen. Kombinér det med både linser og blomkål, så bliver du stadigvæk dejligt mæt.

0-30 min.
(0)
1. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- grønne linser
- 1 dåser
- usprøjtet citroner
- 1
- hvidløg
- 1 fed
- frisk timian
- 5 stilke
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
- blomkål
- 1
- brune champignoner
- 150 g
- skalotteløg
- 2
- smør
- 20 g
- bredbladet persille
- 1 bundter
- små friske chorizoer
- 8
- hummus
- 2 dl
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Hæld vandet fra linserne, skyl dem, og lad dem dryppe af. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pil hvidløget, og riv det fint. Skyl timian, og pluk bladene.
Vend linser, friskpresset citronsaft, citronskal, hvidløg, timian, 1 spsk. olivenolie, salt og peber sammen i en skål.
Fjern bladene fra blomkålen, og skær dem i mindre stykker. Hæld kogende vand over bladene, og læg dem til side. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Vend den med olie, salt og peber, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag den i ovnen i ca. 15 minutter.
Rens svampene, og skær dem i kvarter. Pil løgene, og skær dem i kvarter. Steg svampe og løg i smør, til de er let gyldne.
Skyl persillen, og hak den. Steg chorizoen på panden. Skær den i store stykker. Vend linser, blomkålsblade, blomkål, svampe og persille sammen i en stor skål. Servér salaten sammen med chorizo og hummus.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner