Linsesalat med bagte tomater og gedeostekugler
1. juni 2018
af
Anne-Sophie Lahme.
Foto: Line Falck
Gedeostekuglerne kræver lidt ekstra tid i køleskabet, til gengæld giver de en vidunderlig smag og cremethed til retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak pistacienødderne fint. Pil hvidløget, og hak det fint. Bland hvidløget med chiliflager, gedeost, friskost og honning i en skål, brug en gaffel. Smag til med salt.
Rul lige store kugler af ostemassen. Tril kuglerne i hakkede pistacienødder, og stil på køl.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Læg cherrytomaterne i et ovnfast fad, og vend dem med olie og timiankviste. Bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er rynkede og falder lidt sammen.
Skræl guleroden. Skyl linserne, og hæld dem i en gryde sammen med salt, laurbærblade og gulerod.
Dæk med rigeligt vand; bring det i kog, og lad linserne simre i 20 minutter.
Kassér gulerod og laurbærblade, og lad linserne køle af. Skyl rucolaen, og vend den sammen med linserne. Dryp linsesalaten med olivenolie, og krydr med salt.
Anret salaten på et fad, og top med ovnbagte tomater og gedeostekugler.
Tip!
Gedeostekuglerne er fine som en del en tapas-anretning eller bare med kiks og knækbrød som en snack.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk