Linsesalat med bagte rødbeder
9. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Prøv vores lækre opskrift på mættende linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg. Salaten er god både som aftensmad og som frokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°.
Skræl rødbederne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend rødbederne med olivenolie, salt og finthakket rosmarin, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre og let gyldne.
Kog belugalinserne efter anvisningen på posen.
Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg skiverne gyldne i smør på en pande.
Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Drys let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.
Skyl og tør rucola. Hak mandlerne. Anret skåle med linser, bagte rødbeder, smuldret feta, rucola og karamelliserede rødløg.
Pynt med hakkede mandler og evt. mere rosmarin, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk