Linseragout med svampe og nødder
2. februar 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
Varm dig på denne pastaret med masser grøntsager og masser af smag.
Bemærk
Simretid: 40 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Tø spinaten op. Skræl gulerødderne, og rens bladselleri og champignoner grundigt. Skær grøntsagerne ud i grove stykker. Pil hvidløg og rødløg, og skær rødløget i kvarter.
Blend grøntsagerne i en foodprocessor sammen med den optøede spinat, oliven og hasselnødder, til konsistensen er grov.
Steg grøntsagsmassen i olie i en varm, dyb pande ved middelvarme i ca. 10 minutter, til den bliver blød og gylden.
Tilsæt balsamicoeddike, hakkede tomater, grønne linser, grøntsagsfond og laurbærblade, og lad det simre i ca. 40 minutter under låg. Husk at røre i det indimellem, og tilsæt mere vand, hvis retten virker for tør. Smag til med salt og peber.
Kog pasta i en gryde med saltet vand efter anvisningen på pakken.
Skyl og pluk basilikum. Fordel pastaen i dybe tallerkener, og hæld linseragout henover. Top med parmesan, peber og basilikum, og dryp med olivenolie. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk