Linser med daddelcreme og friske hindbær
6. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Linsen er en klassisk konditorkage. Denne variant er med en daddelcreme med en fin sødme, som får modspil af de friske hindbær. Mørdejsbunden er selvfølgelig dejligt sprød!
Bemærk
Hviletid på køl: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en silikoneform til små muffins
Sådan gør du
Bland mel og flormelis i en skål. Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i blandingen, til det er helt grynet.
Pisk ægget let sammen, og tilsæt det lidt ad gangen. Saml hurtigt dejen, og læg den på køl i 1 time.
Fjern kernerne fra dadlerne, og skær dadlerne i mindre stykker. Hak dem i en minihakker eller blender sammen med mandlerne. Riv skallen af appelsinen.
Tilsæt sukker, appelsinskal og æg, og pisk eller blend det hele sammen.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord – dejen må ikke blive for tynd. Stik dejen ud i cirkler, og pres dem ned i formene.
Fordel cremen heri – den hæver lidt op, så fyld ikke for meget i. Bag kagerne i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter, til cremen er stivnet, og dejen er lysebrun.
Lad linserne køle af i formene, og tag dem herefter ud. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Sigt flormelis over dem, og pynt hver kage med et hindbær.
Tip!
Linserne kan holde sig i en dåse med låg i 4-5 dage og kan fryses uden pynt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk