Linselasagne med aubergine og gulerødder

5. juni 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

I denne lasagne er kødet udskiftet med røde linser, men smagen er stadig helt i top.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde.
Skyl auberginen, skær den i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre. Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden.
Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, bliver let gyldne, og væden er fordampet. Det tager tid, men hav tålmodighed, for det gør saucen ekstra smagfuld.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré, bouillon, røde linser og chiafrø i gryden. Rør grundigt rundt, og lad linsesaucen simre i 20 minutter. Smag til med rødvinseddike.
Tænd ovnen på 200°. Læg et lag af linsesauce i bunden af et stort ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag mornaysauce. Fortsæt med at lægge linsesauce, lasagneplader og mornaysauce i lag, til alt er brugt. Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lasagnepladerne er møre.
Pynt med timian, og servér med grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar