Linsegryde med saltbagte løg og gedeost
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne linsegryde er velsmagende, godt mættende og en fryd for øjet. De saltbagte løg med timian giver et godt modspil til de milde linser. Skift evt. gedeosten ud med mozzarella.
Ingredienser
Udstyr
en gryde, som kan tåle at komme i ovnen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg 2 stykker alufolie ud på bordet, så de overlapper hinanden. Læg salt og 10 timiankviste i en cirkel på midten. Placér løgene med skal oven i saltet, og luk alufolien godt sammen omkring løgene. Bag dem i ovnen i 45 minutter.
Lad løgene køle af, og fjern det yderste lag tørre skaller.
Skræl guleroden, og skær den i grove stykker. Pil hvidløg og løg, og skær løget i tern.
Kog linser, gulerod, hvidløg og løg i bouillon og vand sammen med nelliker og timiankviste i ca. 20 minutter, til linserne er møre.
Si væden fra, hæld linserne tilbage i gryden, og rør salt, peber, balsamico og olivenolie i. Placér de saltbagte løg sammen med skiver af gedeost oven på linserne.
Bag retten i ovnen, til gedeosten begynder at smelte.
Pynt med friske krydderurter, og servér med brød og salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk