Linsegryde med saltbagte løg og gedeost

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Denne linsegryde er velsmagende, godt mættende og en fryd for øjet. De saltbagte løg med timian giver et godt modspil til de milde linser. Skift evt. gedeosten ud med mozzarella.

Ingredienser

Udstyr

en gryde, som kan tåle at komme i ovnen

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg 2 stykker alufolie ud på bordet, så de overlapper hinanden. Læg salt og 10 timiankviste i en cirkel på midten. Placér løgene med skal oven i saltet, og luk alufolien godt sammen omkring løgene. Bag dem i ovnen i 45 minutter.
Lad løgene køle af, og fjern det yderste lag tørre skaller.
Skræl guleroden, og skær den i grove stykker. Pil hvidløg og løg, og skær løget i tern.
Kog linser, gulerod, hvidløg og løg i bouillon og vand sammen med nelliker og timiankviste i ca. 20 minutter, til linserne er møre.
Si væden fra, hæld linserne tilbage i gryden, og rør salt, peber, balsamico og olivenolie i. Placér de saltbagte løg sammen med skiver af gedeost oven på linserne.
Bag retten i ovnen, til gedeosten begynder at smelte.
Pynt med friske krydderurter, og servér med brød og salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar