Linsegryde med kålpølser
22. februar 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Solid og mættende vinterret, der er proppet med saft og kraft fra både bacon, fond og hvidvin.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg kålpølserne i olie i 2 minutter på hver side i en tykbundet gryde. Tag dem af varmen.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleristilkene, og skær dem i tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
Steg det hele i en gryde sammen med bacon, til løgene er klare, og baconen har fået lidt farve.
Hæld rosmarin, laurbærblade, skyllede linser og hvidvin i gryden. Kog vinen let ind, og tilsæt fond og pølser. Lad det småsimre under låg i 25-30 minutter.
Skyl og hak persillen fint. Vend den i retten sammen med smør, salt og peber. Servér straks linsegryden sammen med en grøn salat og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk