Linsefrikadeller med krydrede kartofler og yoghurtcreme
3. maj 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Linsefrikadeller er perfekte, når du vil skifte de klassiske frikadeller ud med et grønt alternativ. Her serveres de med krydrede kartofler og en lækker yoghurtcreme.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog quinoa og linser efter anvisning på pakken, og lad dem køle af.
Pil løg og hvidløg, og skær det i mindre stykker. Skræl gulerødderne, og hak dem i mindre stykker. Blend løg, hvidløg og gulerødder i en foodprocessor.
Skyl mynte, og tilsæt mynteblade, æg, sumak og finhakket feta i foodprocessoren. Blend hurtigt ingredienserne sammen.
Rør massen sammen med quinoa, linser og hvedemel, og krydr den med salt og peber. Lad farsen trække i 10 minutter.
Form farsen til små kugler. Pres kuglerne godt sammen, når du former dem. Steg kuglerne i olie på en varm pande, til de er sprøde og gyldne, ca. 4 minutter på hver side.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i vand. Steg kartoflerne i 2 spsk. olivenolie sammen med dukkah.
Fordel yoghurt i et fad, og drys sumak over yoghurten. Fordel kartoflerne i fadet. Hæld ekstra olie over kartoflerne.
Skyl persille og mynte, og hak det groft. Fordel krydderurterne over kartoflerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk