Linseburger med chilimayo
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Dette er et skønt vegetarisk alternativ til burgerbøffen. Linsebøffen får en perfekt konsistens, og svampe og parmesan sørger for, at den er fyldt med umami-smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløget. Rens svampene, og skær dem i små tern. Steg løg og svampe gyldne i olie på en pande.
Kom det i en skål, og tilsæt havregryn, drænede linser, parmesan, skyllet, grofthakket persille, salt og peber. Brug en stavblender til at blende skålens indhold let sammen, indtil det kan røres sammen til en grov linsefars.
Form farsen til bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg bøfferne i ovnen i 20 minutter, til de er faste og gyldne.
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
Lun bollerne i ovnen sammen med linsebøfferne i de sidste 5 minutter.
Skræl gulerødder, og brug en kartoffelskræller til at høvle lange, brede strimler. Skær agurk og rødløg i skiver. Skyl spirer og/eller salatblade.
Anret det hele på fade og i skåle, så hver især kan samle sin egen burger ved bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vegetarisk portobelloburger