Linse-bolognese med karamelliserede løg

8. november 2021 af .

Foto: Johanne Mosgaard

Pasta, pasta, pasta ... Findes der mon noget bedre? Det kommer man i hvert fald seriøst i tvivl om, når man sætter tænderne i denne lækre papardelle med karamelliserede løg, der nærmest smelter på tungen.

Bemærk
Linserne skal koges på forhånd. Køb dem evt. færdigkogte på dåse.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog pasta efter pakkens anvisning. Pil, halvér og skær skalotteløg i tynde skiver.
Steg løgene i olie i en stor pande eller wok, til de er gyldne. Tilsæt sirup, sojasauce, worcestershiresauce og paprika. Lad løgene karamellisere.
Rens champignonerne, og hak dem i en minihakker eller foodprocessor sammen med soltørrede tomater og kogte linser. Hæld det på panden med de karamelliserede løg, og lad det simre i ca. 5 minutter.
Hak valnødder fint, og tilsæt dem på panden sammen med madlavningsfløde. Lad det simre yderligere et par minutter, og smag til med sojasauce og friskkværnet peber.
Si vandet fra den kogte pasta, og vend pastaen med pandens indhold. Servér med frisk oregano.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Vil du servere en klassisk spaghetti bolgonese? Få opskriften her!

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar