Linse-bolognese med karamelliserede løg
8. november 2021
af
Johanne Mosgaard.
Foto: Johanne Mosgaard
Pasta, pasta, pasta ... Findes der mon noget bedre? Det kommer man i hvert fald seriøst i tvivl om, når man sætter tænderne i denne lækre papardelle med karamelliserede løg, der nærmest smelter på tungen.
Bemærk
Linserne skal koges på forhånd. Køb dem evt. færdigkogte på dåse.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pasta efter pakkens anvisning. Pil, halvér og skær skalotteløg i tynde skiver.
Steg løgene i olie i en stor pande eller wok, til de er gyldne. Tilsæt sirup, sojasauce, worcestershiresauce og paprika. Lad løgene karamellisere.
Rens champignonerne, og hak dem i en minihakker eller foodprocessor sammen med soltørrede tomater og kogte linser. Hæld det på panden med de karamelliserede løg, og lad det simre i ca. 5 minutter.
Hak valnødder fint, og tilsæt dem på panden sammen med madlavningsfløde. Lad det simre yderligere et par minutter, og smag til med sojasauce og friskkværnet peber.
Si vandet fra den kogte pasta, og vend pastaen med pandens indhold. Servér med frisk oregano.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vil du servere en klassisk spaghetti bolgonese? Få opskriften her!
Powered by Froala Editor