Linguini med caponata
30. juli 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Caponata er en siciliansk ret, hvor aubergine hakkes, krydres og steges på panden sammen med andre grøntsager. Sammen med pasta er det en hurtig vegetarisk ret, der smager af italienske ferieminder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl auberginerne, og skær dem i tern a 2½ cm. Vend dem med 1 spsk. salt i en skål, og lad dem trække i 30 minutter.
Skyl overskydende salt af aubergineternene, og steg dem gyldne i olie på en pande i ca. 5 minutter. Hæld dem over på en tallerken.
Pil rødløget, og skær det i strimler. Pil og hak hvidløget. Skyl chilien, og skær den i små tern. Steg rødløg, hvidløg og chili i lidt olie på en pande i et par minutter.
Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Hæld dem på panden sammen med tomatpuré, hakkede tomater, oliven og kapers. Lad det simre i 15 minutter.
Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Afdryp.
Hak 15 basilikumblade, og vend dem i saucen. Smag til med salt og peber. Vend kogt pasta i retten, og varm den igennem i et par minutter.
Servér med basilikum og friskrevet pecorinoost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk