Linguine med bacon, svampe og hasselnødder

24. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Servér en nem og elegant pastaret med slanke fuldkorns-linguine, for eksempel fra Il Fornaio, svampe og ristede hasselnøddekerner, der er sødere end de mere velkendte tørrede varianter.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog pastaen al dente i letsaltet vand, som anvist på emballagen.
Steg bacontern sprøde på en pande.
Hæld fedtet fra panden, og læg bacontern på et stykke køkkenrulle.
Skær de rensede svampe i mindre stykker, og steg dem i lidt olivenolie i 3-4 minutter.
Tilsæt bacontern og ristede hasselnøddekerner, og steg det hele videre i 1-2 minutter.
Vend den friskkogte linguine med bacon, svampe og nødder, og smag retten til med salt og peber.
Fordel pastaretten på 2 tallerkener, drys med persille og parmesan, og servér straks.

Tip!

De hasselnødder, du typisk kan købe i supermarkeder, og som er tørrede og brune, har en sød og fyldig smag. Ristede, afskallede hasselnødder, som bruges i opskriften her, smager heroverfor næsten af nutella. De bedste kommer fra Piemonte og kan købes i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar