Linguine med bacon, svampe og hasselnødder
24. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Servér en nem og elegant pastaret med slanke fuldkorns-linguine, for eksempel fra Il Fornaio, svampe og ristede hasselnøddekerner, der er sødere end de mere velkendte tørrede varianter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen al dente i letsaltet vand, som anvist på emballagen.
Steg bacontern sprøde på en pande.
Hæld fedtet fra panden, og læg bacontern på et stykke køkkenrulle.
Skær de rensede svampe i mindre stykker, og steg dem i lidt olivenolie i 3-4 minutter.
Tilsæt bacontern og ristede hasselnøddekerner, og steg det hele videre i 1-2 minutter.
Vend den friskkogte linguine med bacon, svampe og nødder, og smag retten til med salt og peber.
Fordel pastaretten på 2 tallerkener, drys med persille og parmesan, og servér straks.
Tip!
De hasselnødder, du typisk kan købe i supermarkeder, og som er tørrede og brune, har en sød og fyldig smag. Ristede, afskallede hasselnødder, som bruges i opskriften her, smager heroverfor næsten af nutella. De bedste kommer fra Piemonte og kan købes i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk