Linguine med bacon, svampe og hasselnødder

Servér en nem og elegant pastaret med slanke fuldkorns-linguine, for eksempel fra Il Fornaio, svampe og ristede hasselnøddekerner, der er sødere end de mere velkendte tørrede varianter.

Linguine med bacon, svampe og hasselnødder
0-30 min.

(2)

24. november 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Linguine med bacon, svampe og hasselnødder

linguine (50 % fuldkorn)
200 g
fedtreducerede bacon i tern
100 g
kantareller
150 g
østershatte
75 g
brune champignoner
75 g
olivenolie
1 tsk.
ristede hasselnøddekerner
20 g
salt og peber

Til servering

hakket bredbladet persille
1 håndfulde
revet parmesan
25 g

Sådan gør du

Linguine med bacon, svampe og hasselnødder

Kog pastaen al dente i letsaltet vand, som anvist på emballagen.
Steg bacontern sprøde på en pande.
Hæld fedtet fra panden, og læg bacontern på et stykke køkkenrulle.
Skær de rensede svampe i mindre stykker, og steg dem i lidt olivenolie i 3-4 minutter.
Tilsæt bacontern og ristede hasselnøddekerner, og steg det hele videre i 1-2 minutter.
Vend den friskkogte linguine med bacon, svampe og nødder, og smag retten til med salt og peber.

Servering

Fordel pastaretten på 2 tallerkener, drys med persille og parmesan, og servér straks.

Tip!

De hasselnødder, du typisk kan købe i supermarkeder, og som er tørrede og brune, har en sød og fyldig smag. Ristede, afskallede hasselnødder, som bruges i opskriften her, smager heroverfor næsten af nutella. De bedste kommer fra Piemonte og kan købes i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'