Limoncello
Den italienske citronlikør limoncello er en perfekt kombination af sødt og syrligt. Du skal kun bruge skallen af citronerne, så du får en masse citroner tilovers, som du fx kan presse saft af til limonade.

0-30 min.
(0)
6. august 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Trækketid: I alt mindst 14 dage. 15 citroner giver ca. 1,5 liter færdig limoncello.
Ingredienser
personer
- usprøjtede citroner
- 15
- vodka
- 7 dl
Sirup
- vand
- 1 liter
- sukker
- 1 kg
Sådan gør du
Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med.
Læg citronskallen ned i et stort patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst 7 dage, gerne 14.
Si vodkablandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til 4 gange, til væsken er klar.
Sirup
Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af. Bland så meget sirup i den filtrerede vodkablanding, at smagen er sød uden at være kvalm.
Lad herefter limoncelloen trække i yderligere 7 dage. Den bliver blødere og sødere, jo længere den trækker.
Limoncelloen kan holde sig i op til 2 år. Læg den i fryseren, et par timer inden du vil drikke den, og nyd den iskold.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Pina colada opskrift