Limoncello

Den italienske citronlikør limoncello er en perfekt kombination af sødt og syrligt. Du skal kun bruge skallen af citronerne, så du får en masse citroner tilovers, som du fx kan presse saft af til limonade.

Limoncello
0-30 min.

(0)

6. august 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Trækketid: I alt mindst 14 dage. 15 citroner giver ca. 1,5 liter færdig limoncello.

Ingredienser

personer
usprøjtede citroner
15
vodka
7 dl

Sirup

vand
1 liter
sukker
1 kg

Sådan gør du

Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med.
Læg citronskallen ned i et stort patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst 7 dage, gerne 14.
Si vodkablandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til 4 gange, til væsken er klar.

Sirup

Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af. Bland så meget sirup i den filtrerede vodkablanding, at smagen er sød uden at være kvalm.
Lad herefter limoncelloen trække i yderligere 7 dage. Den bliver blødere og sødere, jo længere den trækker.
Limoncelloen kan holde sig i op til 2 år. Læg den i fryseren, et par timer inden du vil drikke den, og nyd den iskold.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'