Limetærte med makroner og flødeskum

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Sød og syrlig limepie med makroner og flødeskum, der smager helt fantastisk. Mums!

Bemærk
Køletid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Knus makronerne til krummer. Smelt smørret, og rør det sammen med makronkrummerne. Beklæd en springformen med bagepapir. Tryk makronblandingen ned i bunden af formen i et jævnt lag. Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyl limefrugterne. Riv skallen fint, og pres saften. Bland saft og skal med kondenseret mælk i en skål.
Skil æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne sammen med kondenseret mælk og lime. Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i limecremen.
Fordel cremen på den afkølede makronbund i springformen. Sæt formen i ovnen, og bag den i 15-20 minutter, til midten af kagen har sat sig, og overfladen er gylden.
Afkøl i formen. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer.
Tag kagen ud af formen, og sæt den på et fad. Pisk fløden til blødt skum. Smør flødeskummet på kagen, og pynt med skiver af lime.

Tip!

Kagen kan nemt laves dagen før og stå i køleskabet natten over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar