Limemarinerede tigerrejer
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
En frisk og lidt anderledes måde at servere de altid populære rejer på.
Bemærk
Marinering, rejer: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg rejerne i en skål. Riv skallen af 1 limefrugt, pres saften fra dem begge, og vend limeskal og -saft med rejerne i skålen.
Tilsæt sesamfrø, sesamolie, sojasauce og sød chilisauce, og rør det hele sammen.
Sæt skålen i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere.
Steg rejerne ved høj varme på en pande eller grill i 2-3 minutter.
Rens fenniklen, og skær den i helt tynde skiver på et mandolinjern eller et godt rivejern.
Skyl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne med en teske, og skær agurken i skiver.
Bland fennikel og agurk med de stegte rejer, og pynt med purløg og evt. flere sesamfrø. Server sød chilisauce til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk