Limekylling med tomatsalat og groft brød
Der er ikke noget som en god kylling. Her får den masser af smag fra lime og bladselleri og bliver serveret med en tomatsalat til.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- store kyllingelår med skind
- 4
- løg
- 1
- tørrede chiliflager
- 1 spsk.
- peber
- 1 spsk.
- solsikkeolie til stegning
- 1 spsk.
- usprøjtet limefrugter
- 1
- salt
- bladselleri
- 6 stilke
Tomatsalat
- tomater
- 800 g
- frisk basilikum
- ½ bundter
- olivenolie
- 3 spsk.
- balsamicoeddike
- 2 spsk.
Til servering
- limefrugter
- 2
- groft brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Tjek kyllingekødet for fjerrester.
Pil løget, og hak det fint. Steg chiliflager og peber i olie på en pande. Tilsæt løg, og steg videre.
Skub løget lidt til side, og steg kyllingelårene godt på begge sider.
Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten. Krydr kødet med limeskal, limesaft og salt. Skru ned for varmen, og steg kødet færdigt.
Rens bladselleri, og snit dem i skiver på skrå. Vend dem i retten til sidst.
Tomatsalat
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Drys basilikumblade over tomaterne. Dryp med olivenolie og balsamico.
Servér til kyllingen sammen med limefrugt skåret i både og groft brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner