Limekoldskål med honningristet havre
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Frisk og lækker koldskål med lime og honningristet havre – fungerer også som et lidt frækt morgenmåltid!
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen, og pres saften af limefrugterne.
Rør vaniljekorn, limesaft og limeskal i æggemassen sammen med kærnemælk og tykmælk med en ske til en jævn og ensartet koldskål. Sæt på køl.
Rist havregryn på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning og smør, og rør godt med en træske i et par minutter.
Fordel de honningristede havregryn på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Servér koldskålen i små skåle drysset med de ristede havreflager, og pynt evt. med citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk