Limekage med dadler og timian

6. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En dejlig frisk kage med lime, dadler og timian. Kagen får et snehvidt udtryk med glasur og flormelisdrys, og den vil egne sig perfekt på julekagebordet.

Ingredienser

Udstyr

en randform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten. Pisk olie, æg, limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål.
Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen.
Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen.
Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist.
Pres saften af limefrugten. Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen. Pynt med lidt timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar