Limekage med dadler og timian
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En dejlig frisk kage med lime, dadler og timian. Kagen får et snehvidt udtryk med glasur og flormelisdrys, og den vil egne sig perfekt på julekagebordet.
Ingredienser
Udstyr
en randform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten. Pisk olie, æg, limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål.
Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen.
Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen.
Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist.
Pres saften af limefrugten. Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen. Pynt med lidt timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk