Limefromage med yuzu
17. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Yuzu er en asiatisk citrusfrugt, der smager parfumeret og helt fantastisk. Det er svært at få fingrene i en frisk version, så brug yuzujuice på flaske, der fås i din asiatiske købmand eller i et velassorteret supermarked.
Bemærk
Køletid: Mindst 3 timer, gerne natten over
Ingredienser
Sådan gør du
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med halvdelen af sukkeret med en elpisker i en skål. Pisk, til sukkeret er helt opløst.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en ren skål. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en ren skål. Pisk forsigtigt det sidste sukker i lidt ad gangen.
Skyl limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften af dem. Knug husblassen let, og smelt dem i en kasserolle sammen med det vand, der hænger ved. Tilsæt limesaft og yuzujuice.
Rør husblasblandingen i æggeblommerne, og tilsæt limeskal efter smag. Vend forsigtigt flødeskummet i og til sidst de stiftpiskede hvider.
Fordel fromagen i 4 små skåle eller glas, og sæt dem på køl i mindst 3 timer, gerne natten over.
Pynt fromagerne med høvlet hvid chokolade, en limeskive, påskeæg og skovsyre. Servér straks.
Tip!
I stedet for yuzujuice kan du bruge saften af 4 limefrugter frem for 2.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk