Limefromage med yuzu

17. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Yuzu er en asiatisk citrusfrugt, der smager parfumeret og helt fantastisk. Det er svært at få fingrene i en frisk version, så brug yuzujuice på flaske, der fås i din asiatiske købmand eller i et velassorteret supermarked.

Bemærk
Køletid: Mindst 3 timer, gerne natten over

Ingredienser

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med halvdelen af sukkeret med en elpisker i en skål. Pisk, til sukkeret er helt opløst.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en ren skål. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en ren skål. Pisk forsigtigt det sidste sukker i lidt ad gangen.
Skyl limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften af dem. Knug husblassen let, og smelt dem i en kasserolle sammen med det vand, der hænger ved. Tilsæt limesaft og yuzujuice.
Rør husblasblandingen i æggeblommerne, og tilsæt limeskal efter smag. Vend forsigtigt flødeskummet i og til sidst de stiftpiskede hvider.
Fordel fromagen i 4 små skåle eller glas, og sæt dem på køl i mindst 3 timer, gerne natten over.
Pynt fromagerne med høvlet hvid chokolade, en limeskive, påskeæg og skovsyre. Servér straks.

Tip!

I stedet for yuzujuice kan du bruge saften af 4 limefrugter frem for 2.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar