Limecheesecake med kokos og marengs

17. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Cheesecake og key lime pie mødes i denne forårsfriske dessertkage.

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer, gerne natten over

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Knus kiksene til fine krummer i en minihakker eller foodprocessor. Smelt smørret. Rør kiksekrummer, kokosmel, sukker, salt og smeltet smør sammen i en skål til en sammenhængende masse.
Smør tærteformen med lidt smør. Hæld kiksekrummerne i formen, og tryk massen ud i et jævnt lag i bunden og op ad siderne i formen. Sæt formen på køl.
Tænd ovnen på 170°. Riv skallen fint af 2 limefrugter. Pres saften af alle limefrugterne, så der bliver 1 dl limesaft i alt.
Pisk flødeost, kondenseret mælk og æggeblommer cremet i en skål. Tilsæt limeskal og -saft, og pisk det forsigtigt sammen, til massen tykner let.
Fordel limecheesecaken på kiksebunden, og bag den i ovnen i 25 minutter, til cheesecaken har sat sig. Afkøl den ved stuetemperatur på en bagerist. Sæt den derefter på køl i mindst 4 timer, gerne natten over.
Pisk stuetempererede æggehvider let stive med en elpisker i en skål. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er helt fast og blank.
Hæld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud på cheesecaken. Brænd forsigtigt marengsen let gylden med en gasbrænder, eller sæt den ind i en meget varm ovn med grillfunktionen tændt i ganske få minutter. Pynt med ristede kokosflager, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar