Limecheesecake med kokos og marengs
17. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Cheesecake og key lime pie mødes i denne forårsfriske dessertkage.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer, gerne natten over
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Knus kiksene til fine krummer i en minihakker eller foodprocessor. Smelt smørret. Rør kiksekrummer, kokosmel, sukker, salt og smeltet smør sammen i en skål til en sammenhængende masse.
Smør tærteformen med lidt smør. Hæld kiksekrummerne i formen, og tryk massen ud i et jævnt lag i bunden og op ad siderne i formen. Sæt formen på køl.
Tænd ovnen på 170°. Riv skallen fint af 2 limefrugter. Pres saften af alle limefrugterne, så der bliver 1 dl limesaft i alt.
Pisk flødeost, kondenseret mælk og æggeblommer cremet i en skål. Tilsæt limeskal og -saft, og pisk det forsigtigt sammen, til massen tykner let.
Fordel limecheesecaken på kiksebunden, og bag den i ovnen i 25 minutter, til cheesecaken har sat sig. Afkøl den ved stuetemperatur på en bagerist. Sæt den derefter på køl i mindst 4 timer, gerne natten over.
Pisk stuetempererede æggehvider let stive med en elpisker i en skål. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er helt fast og blank.
Hæld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud på cheesecaken. Brænd forsigtigt marengsen let gylden med en gasbrænder, eller sæt den ind i en meget varm ovn med grillfunktionen tændt i ganske få minutter. Pynt med ristede kokosflager, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk