Libanesiske ris med rosiner og nødder

22. juni 2021 af .

Foto: Peter Kam

Med masser af rosiner, nødder og krydderurter er smagen på disse ris helt i top. Servér dem sammen med libanesisk mad, eller spis dem, ligesom de er.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg risene i en skål med vand i 15 minutter. Skyl risene.
Pil og hak rødløg og hvidløg fint. Steg rødløg, hvidløg, kanel, spidskommen og nelliker i en gryde med olie i 2 minutter.
Tilsæt ris og grøntsagsbouillon, og lad risene simre på lav varme i 12 minutter.
Sluk for varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
Skyl persillen, og hak den fint.
Hak pistacienødder og mandler. Vend persille, nødder, mandler og rosiner i risene. Smag riset til med salt og peber, og servér det til f.eks. fladbrød eller frikadeller.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar