Libanesiske ris med rosiner og nødder
22. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Med masser af rosiner, nødder og krydderurter er smagen på disse ris helt i top. Servér dem sammen med libanesisk mad, eller spis dem, ligesom de er.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg risene i en skål med vand i 15 minutter. Skyl risene.
Pil og hak rødløg og hvidløg fint. Steg rødløg, hvidløg, kanel, spidskommen og nelliker i en gryde med olie i 2 minutter.
Tilsæt ris og grøntsagsbouillon, og lad risene simre på lav varme i 12 minutter.
Sluk for varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
Skyl persillen, og hak den fint.
Hak pistacienødder og mandler. Vend persille, nødder, mandler og rosiner i risene. Smag riset til med salt og peber, og servér det til f.eks. fladbrød eller frikadeller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk