Libanesisk fattoush-salat
20. juli 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Indbydende, velsmagende og mættende. Fattoush er en klassisk libanesisk salat med stykker af fladbrød drysset over en grøn vifte af grøntsager og krydderurter, her bl.a. ærter, mynte og koriander.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér agurken på langs, skrab kernerne ud, og skær den i skiver.
Skær radiserne i tynde skiver. Bælg ærterne.
Snit forårsløgene fint og sugarsnaps på langs.
Snit eller bræk salaterne i mindre stykker, og fordel dem på tallerkner sammen med de øvrige grøntsager.
Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen, og hæld dressingen hen over salaten.
Rist brødene, bræk dem i mindre stykker, og læg dem ved.
Pynt med pistacienødder og masser af mynte og koriander. Servér straks.
Tip!
Tilføj evt. det mellemøstlige syrlige krydderi sumak til dressingen – det bruges ofte til fattoush.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk