Libanesisk fattoush-salat

20. juli 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Indbydende, velsmagende og mættende. Fattoush er en klassisk libanesisk salat med stykker af fladbrød drysset over en grøn vifte af grøntsager og krydderurter, her bl.a. ærter, mynte og koriander.

Ingredienser

Sådan gør du

Halvér agurken på langs, skrab kernerne ud, og skær den i skiver.
Skær radiserne i tynde skiver. Bælg ærterne.
Snit forårsløgene fint og sugarsnaps på langs.
Snit eller bræk salaterne i mindre stykker, og fordel dem på tallerkner sammen med de øvrige grøntsager.
Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen, og hæld dressingen hen over salaten.
Rist brødene, bræk dem i mindre stykker, og læg dem ved.
Pynt med pistacienødder og masser af mynte og koriander. Servér straks.

Tip!

Tilføj evt. det mellemøstlige syrlige krydderi sumak til dressingen – det bruges ofte til fattoush.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar