Letsprængt kyllingebryst med ærtecreme og bacon
24. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det er supernemt at lave sin egen letsprængte og velsmagende kylling, det kræver blot lidt salt og sukker, og at du starter dagen før.
Bemærk
Sprængning, kylling: 24 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Drys salt og sukker på kyllingefileterne, læg dem i en frysepose, og lad dem trække på køl indtil næste dag.
Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og krydr med lidt peber.
Steg kyllingefileterne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Optø ærterne, og blend dem sammen med dild, olie, cremefraiche og citronsaft til en grov creme. Smag til med salt og peber.
Steg baconskiverne sprøde på en varm og tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Del hjertesalaten i blade, og skyl dem godt.
Smør rugbrødet med smør, og læg et salatblad ovenpå. Skær kyllingefileterne i tynde skiver, og anret på salaten.
Top med en skive bacon og en skefuld ærtecreme, og pynt med grofthakkede saltmandler og friske ærteskud. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk