Letfrossen nougatlagkage med jordbær

12. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Lav lagkagen i god tid, og opbevar den i fryseren indtil 1 time før servering. Så kan du hurtigt trylle en hjemmelavet kage frem, hvis der kommer uventede gæster. Kagen skal spises, mens den er helt kold, gerne letfrossen.

Bemærk
Frysertid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smør springformens kant, og læg bagepapir i bunden. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende i en skål med en elpisker.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og sigt det i dejen lidt ad gangen. Rør dejen godt sammen, til den er ensartet. Fordel dejen i formen, og drys overfladen med hasselnøddeflager.
Bag lagkagebunden i ovnen i 35 minutter – den falder lidt sammen, når den kommer ud af ovnen, men det er meningen. Afkøl den helt på en bagerist.
Smelt nougaten i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den smeltede nougat og hasselnøddeflagerne i.
Flæk lagkagebunden i to med en lang og skarp kniv. Læg bundene sammen med nougatcreme imellem, så bunden med hasselnøddeflager vender opad.
Sæt lagkagen i fryseren i mindst 12 timer – gerne længere.
Tag lagkagen ud af fryseren 1 time før servering, og anret den på et fad. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter. Sigt lidt flormelis over lagkagen, og servér med friske jordbær. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar